O nastradicija

Tradicija

Pred več kot 40. leti se je oče Anderlič odločil, da bo s svojo ž eno Marijo in osmimi otroki za Kalvarijo sezidal topel dom. Tako so vsi poprijeli za delo ter kljub odrekanjem ter trpljenju, tudi uspeli.

Tradicija

Lepa okolica in dobro vino sta bila razlog, da se je domačija začela spreminjati v znano Mariborsko gostilno. Po potrebi so dozidali sobo, pa še eno, pa še eno. Tako je bilo leta 1975 v lokalu prostora za približno 60 oseb. Ko je imel oče Franc na plečih že dobrih 75 križev, se je odločil, da bo gostilno predal najmlajšemu sinu Jožetu. On je kuhal in žena Jasna je stregla. V pomoč sta jima bila kuharica in natakarica, kdaj pa kdaj pa je na pomoč priskočila mama Marija in tako se je gostilna razvila v znano zbirališče Mariborčanov.

Tradicija

Gostilna Anderlič se lahko danes ponaša z dolgoletno tradicijo, preizkušeno kvaliteto ter predvsem z dobro domačo kulinariko in z izvrstno kapljico iz lastnega vinograda.

Odpiralni čas

Ponedeljek: zaprto
torek, sreda in četrtek: 10:00 do 23:00
petek in sobota: 10:00 do 01:00
nedelja: 10:00 do 19:00

Kje smo?Kontakt in informacije

Kontaktni obrazec

Informacije

Za več informacij nas pokličite, pošljite povpraševanje ali pa se oglasite pri nas.

Naslov

Gostilna Anderlič
Za Kalvarijo 10, SI-2000, Maribor
Slovenija

Zemljevid